ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΒΟΙΩΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

«Κατακαημένη Λιβαδειά»

Posted by symparataxi στο Ιανουαρίου 29, 2009

«Κατακαημένη Λιβαδειά»

 

Είναι ο εναλλακτικός τίτλος του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου Λιβαδειάς και των Νομικών του Προσώπων. Πρόκειται για κείμενο μεγαλειώδους έμπνευσης ! Μνημείο οραματισμού και φαντασίας !  Επίσης μνημείο συγκρότησης και ευρηματικότητας. Είναι ένα αριστούργημα, που μας υπόσχεται πως η Λιβαδειά θα γίνει αγνώριστη σε λιγότερο από 2 χρόνια (Τα Επιχειρησιακά Προγράμματα έχουν διάρκεια μιας Δημαρχιακής θητείας, δηλαδή το συγκεκριμένο ως το 2010).

Για να πάρετε όλοι μια ιδέα (να μην κρατήσω αυτόν τον πλούτο μόνο για τον εαυτό μου), αντιγράφω ολίγα μαργαριτάρια :

 

          Στη Λιβαδειά θα δημιουργηθούν και Βιομηχανικό Πάρκο και περιοχή οργανωμένης ανάπτυξης παραγωγικών δραστηριοτήτων (ΠΟΑΠΔ) και υποδοχέας προς εξυγίανση της μεταποιητικής δραστηριότητας (επιστημονικός όρος για τους μυημένους). Όλα αυτά μαζί και ταυτοχρόνως, τι διάολο πρωτεύουσα είμαστε ; Τα χρειαζόμαστε, δεν τα χρειαζόμαστε, άστα να υπάρχουν για μια ώρα ανάγκης, άνθρωποι είμαστε βρέ αδελφέ!

          Επίσης θα μεταφερθεί το Πανεπιστήμιο σε νέο χώρο εκτός πυκνοδομημένου τμήματος (το «που» θα το μάθετε στο «έχω ένα μυστικό») και στο καπάκι θα κατασκευαστεί πολυώροφος υπόγειος χώρος στάθμευσης στο Ζάππειο. Απλούστατον!

          Θα ανοίξει η Αισχύλου, θα ολοκληρωθεί η Ρούμελης, θα γίνει και δρόμος πίσω απ΄το Νοσοκομείο. Τώρα κάτι για απαλλοτριώσεις που χρειάζονται, κάτι για πράξεις αναλογισμού κουβέντα δεν αναφέρεται… μάλλον αυτά είναι φτηνές δικαιολογίες που τις χρησιμοποιούσε ο Παλαιολόγος για να καλύψει την αναποτελεσματικότητά του.

          Διαπιστώνουμε επίσης, πως στην πόλη δεν θα κατασκευαστούν νέες πλατείες και παιδικές χαρές, ούτε θα εμπλουτιστεί με πράσινο. Αλλά το υπάρχον θα συντηρείται. Τι τα θέλουμε τα πολλά – πολλά ; Για φασαρία ; Άμα θέλουμε άπλες και πρασινάδες, εδώ δίπλα είναι τα βουνά, πεταγόμαστε και ψήνουμε και κανα κοντοσούβλι.

          Βελτιώσεις στην καθαριότητα δεν προβλέπονται, είναι όλα τέλεια. Επίσης άριστος είναι και ο εξοπλισμός της, να μην μπούμε σε έξοδα… Άλλωστε η καθαριότητα είναι μικροαστική αντίληψη, που μας αποσπά την προσοχή από πολύ σημαντικές παρεμβάσεις για τα σκουπίδια. Εις το εξής θα τα καίμε. Και τα δικά μας και της Αττικής παρέα, που θα μας τα εμπιστευτεί, καθότι είμαστε φερέγγυοι. Και υπεράνω ! Αφού χάρη σε μας, στην εθνική μας συνείδηση και στις πρωτοποριακές μας ιδέες θα λυθεί το πρόβλημα των σκουπιδιών της πρωτεύουσας. Τώρα το τι λέει ο Εθνικός και ο Περιφερειακός σχεδιασμός, κι η νομοθεσία, ποιος το λογαριάζει ! Αφού το λέει ο Μάκης !!! Θα ακούμε τον καθένα κι όχι τα δικά μας παιδιά;

          Στο επιχειρησιακό πρόγραμμα υπάρχει και στόχος «Προστασία και έλεγχος των πολιτών». Μ΄ έπιασε μια τρομάρα, ότι μπορεί και να με παρακολουθούν σαν τον Big Brother, αλλά διάβασα παρακάτω και ησύχασα. Ήταν ο δαίμων του τυπογραφείου. Για τη λειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας ήθελε να πει…

          Βασικός στόχος του Προγράμματος είναι η στήριξη της τοπικής οικονομίας. Η δύναμη είναι στο «πώς» : Με δημιουργία αιολικών πάρκων στον Ελικώνα ! Μεγαλοφυές : ξεριζώνεις τα έλατα, φυτεύεις ανεμογεννήτριες και η τοπική οικονομία ανθεί αυτομάτως (Κάθε Λιβαδείτης θα έχει δική του ανεμογεννήτρια ;). Ετοιμαστείτε παιδιά, θα φάμε με χρυσά κουτάλια… Επίσης η τοπική οικονομία θα στηριχτεί και με υποδομές : αγροτικές, παραγωγικές, σφαγεία, αμαξοστάσιο και αποθήκες του Δήμου. Κι άιντε για τα σφαγεία να κάνουμε μια διασταλτική ερμηνεία. Αλλά για το αμαξοστάσιο ο προφανής λόγος συσχετισμού είναι ότι ο Δήμος πάντα έλεγε να το κάνει σε χώρο δίπλα στα σφαγεία. Εδώ κολλάει το «μπερδέψαμε το σώβρακο με τη γραβάτα..»

          Πληροφορούμαστε έκθαμβοι πως οι υπηρεσίες και τα νομικά πρόσωπα του Δήμου θα λειτουργήσουν καλλίτερα με «εκπόνηση και εφαρμογή οικονομοτεχνικής μελέτης βιωσιμότητας για σύνδεση του Δήμου με το δίκτυο φυσικού αερίου – κατασκευή και εκμετάλλευση του δικτύου από τη ΔΕΥΑΛ» ……….Μην πυροβολείτε άλλο… Παραδίνομαι !!!

 

Και όλα αυτά – και άλλα πολλά – στη συμβολική τιμή των 236 εκ. € (τόσο κοστολογούνται οι δράσεις του Επιχειρησιακού), απ΄τα οποία τα 167 εκ. € από το Δ΄ΚΠΣ. Τόσα περίπου είναι τα κονδύλια που διατίθενται για όλη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Τρέμετε Λαμία, Χαλκίδα και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις… θα τα πάρει όλα η Λιβαδειά και θα σας αφήσει να ζητιανεύετε !)

 

Πρόταση : να προστεθεί άλλη μια δράση : άμεση μεταδημότευση και πληρωμένα τα έξοδα ψυχοθεραπείας όσων είχαν το μαζοχισμό να διαβάσουν το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα. Όσο κι αν κοστίσει….

 

 

Υπογραφή : Κατακαημένη Λιβαδείτισα

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: