ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΒΟΙΩΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Κόβουν το ρεύμα στο Αλουμίνιο;

Posted by symparataxi στο Μαΐου 14, 2008

ΕΘΝΟΣ 14/05/2008

Αν και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων μιλούν για κίνηση – ελιγμό που έχει στόχο να κερδηθεί χρόνος προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων και να αφεθεί στο απυρόβλητο ο επί της Ανάπτυξης υπουργός, Χρ. Φώλιας, η ΔΕΗ προτίθεται, σύμφωνα με τη χθεσινή απόφαση του Δ.Σ.:

Να προχωρήσει σε προσφυγή της στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, ζητώντας τη διακοπή της παροχής ηλεκτρικής ενέργειας προς την Αλουμίνιον από τον Ιούλιο, οπότε και θα τεθεί σε λειτουργία ηλεκτροπαραγωγική μονάδα του. Κι αυτό γιατί (όπως έχει καταγγελθεί τόσο από τη ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ αλλά και στη Βουλή) η ΔΕΗ θα πληρώνεται την παρεχόμενη ηλεκτρική ενέργεια προς την Αλουμίνιον αρκετά μειωμένη σε σχέση με την τιμή με την οποία θα αγοράζει το ρεύμα από τη νέα μονάδα της «Αλουμίνιον της Ελλάδος».

Τη δυνατότητα πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας έδωσε στην «Αλουμίνιον της Ελλάδος» ο Επί της Ανάπτυξης υπουργός Χρήστος Φώλιας, με απόφαση που υπέγραψε τη Μεγ. Πέμπτη και χαρακτήρισε τη νέα ηλεκτροπαραγωγό μονάδα του Αλουμινίου ως «συμπαραγωγό» από «αυτοπαραγωγός» που ήταν. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο χθεσινό Δ.Σ. της ΔΕΗ Γιάννης Τσαρούχας (μηχανικός), εκπροσωπώντας και τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, Γιάννη Παναγόπουλο, απεχώρησε, καθώς δεν υιοθετήθηκε η πρόταση που υπέβαλε και προέβλεπε:

Να προχωρήσει άμεσα η διοίκηση της ΔΕΗ στην υποβολή αγωγής στα ελληνικά δικαστήρια, ζητώντας να ακυρωθεί ως «παράνομη, καταχρηστική και βλαπτική για τα συμφέροντα της ΔΕΗ η απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης».

Για το ίδιο θέμα η ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ αποφάσισε την κήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας για τις 23 του μήνα και συλλαλητήριο έξω από το υπ. Ανάπτυξης.

Χαρ. Αναγνωστόπουλος – Χρ. Κολώνας

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: