ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΒΟΙΩΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ανησυχούν για το νερό

Posted by symparataxi στο Μαρτίου 24, 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Όλοι εμείς, οι Δήμαρχοι Αμφίκλειας, Δαύλειας, Ελάτειας, Τιθορέας και Χαιρώνειας συναντηθήκαμε στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ελάτειας με αφορμή πληροφορίες και παρατηρήσεις μας ότι η ΕΥΔΑΠ σκοπεύει να λειτουργήσει τις γεωτρήσεις που έχουν γίνει στις περιοχές μας, λόγω της ξηρασίας και της μείωσης των υδατικών αποθεμάτων.

Οι γεωτρήσεις αυτές δημιουργήθηκαν με την ανοχή των τοπικών κοινωνιών για λόγους κατανόησης του γενικότερου δημοσίου συμφέροντος, σε περίοδο μακράς ξηρασίας στις αρχές της δεκαετίας του 90. Έκτοτε, λόγω συμπληρωματικών έργων ύδρευσης της Αθήνας δεν χρειάστηκε η λειτουργία τους.

Τώρα η ΕΥΔΑΠ είναι Α.Ε., εισηγμένη στο χρηματιστήριο, που εμπορεύεται νερό με σκοπό το κέρδος. Σήμερα που λόγω νέας περιόδου ξηρασίας τα αποθέματα νερού ελαττώνονται, συνεκτιμήσαμε τις παραμέτρους του προβλήματος και μετά από ενημέρωση από επιστημονικούς φορείς και διάλογο με τους πολίτες των Δήμων μας, αποφασίσαμε : 

1. Αρνούμαστε κατηγορηματικά τη λειτουργία των γεωτρήσεων της ΕΥΔΑΠ, για λόγους προστασίας του υδατικού ισοζυγίου, του φυσικού περιβάλλοντος και της αγροτικής οικονομίας της περιοχής μας. 

2. Διερευνούμε την νομική διάσταση του θέματος με σκοπό να αποτρέψουμε την εκμετάλλευση του τοπικού υδάτινου δυναμικού από μια ανώνυμη κερδοσκοπική εταιρεία όπως η ΕΥΔΑΠ.     

3. Καλούμε όλους τους πολίτες να επαγρυπνούν γιατί μόνο η κινητοποίηση όλων μας θα περιφρουρήσει το κοινό συμφέρον και θα αποτρέψει την οικονομική και οικολογική καταστροφή της περιοχής μας.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: